Om oss

Filmspanarna är en nördig klubb för filmbloggare i Sverige.

Vi träffas en gång i månaden och hittills har träffarna varit enbart i Stockholm. Dom som vill ser en biofilm tillsammans och sedan går vi vidare till en restaurang där vi äter, dricker och snackar film resten av kvällen. Enda kravet för att få vara med är att du har en aktiv filmblogg och att du såklart är genuint filmintresserad.

Baktanken med Filmspanarna är att göra vårt filmtittande en smula mer socialt. Att vi dessutom får en starkare röst i filmrecensionsvärlden samt fler läsare är bara en skön bonus.

Känner du att detta är något för dig? Mejla mig – fiffi@fiffisfilmtajm.se – så får du mer information.

Bloggare
Jen

Jennifer gillar allt förutom romcoms och gubbfilm, och vill hellre fika än skriva recensioner.

w: harduintesettden.se
t: twitter.com/jcoccomo

Bloggare/podcastare
Niklas

Niklas är en man med ordets gåva som älskar färgstarka karaktärer.

w: harduintesettden.se
t: twitter.com/NiklasLundqvist

Bloggare
Filmitch

Här kan man hitta det mesta förutom romcoms. Ser allt från Åsa Nisse till Bergman med behållning men har en ohälsosam dragning till skräckfilmer. Skriver även om serier och böcker. Favoriterna är Jason Statham, Tom Hardy och Stephen King.

w: filmitch.wordpress.com

Bloggare
Cecilia

Cecilia gillar stora känslor på film, oavsett om det gäller kärlek, hat, lust, hämnd eller humor. Les Miserables, American Beauty, Kill Bill, The Heat. Ser minst lika mycket på tv-serier som film, föredrar Breaking Bad framför Gudfadern.

w: thenerdbird.se
t: twitter.com/iaburman

Bloggare
Gustav

Om Gustav föräras en Hollywood-biopic kan han tänka sig både Paul Giamatti och Ty Burrell i huvudrollen, beroende på vilket liv som ska skildras. Han är dock inte förtjust i genren, utan föredrar amerikansk indie, välgjorda thrillers, en massa franskt, film noir och helt vanliga draman. Inget ont om blockbusters, men livet blir bättre av att se annat.

w: wecouldwatchmovies.blogspot.se
t: twitter.com/gustavforgotten

Bloggare
Christian

Skriver om alla filmer som ses, bra som dåliga. Intresserad av all typ av film från gamla svartvita Hollywood-klassikers till mindre europeiska produktioner. Har en förkärlek för Film-Noir, Crime och Thriller-genren. Älskar realistisk och jordnära film, men när det görs på rätt sätt uppskattas det mesta. Har samtidigt lite svårt för fantasy och när det blir för mycket dataeffekter.

w: moviesnoir.blogspot.com

Bloggare
Steffo

Filmnörd, sportnörd, pappa, obotlig romantiker som uppskattar en god pilsner, när vardagen flyter smutt, oväntade slut på filmer och låga bensinpriser. Har förtvivlat svårt för svensk film. Kallas ibland för Blockbuster-Steffo….vilket låter helt rimligt.

w: steffofilm.wordpress.com
t: twitter.com/Flmr1

Bloggare
Magnus

Frilansande skribent som ägnar fritiden åt familjen, att skriva, se på film, spela PC-spel, vänner och god mat – helst grillat. Har ständigt outgivna romanprojekt på gång och hoppas att åttiotalet ska komma tillbaka.

w: spelochfilm.se
t: twitter.com/Spelochfilmse

Bloggare
Mackan

Mackan har ett gediget intresse av smarta filmer och tv-serier som får en att tänka efter en extra gång. Även thrillers, Sci-FI lockar om det är en väl gjord film som Ridley Scotts Alien.

w: mackansfilm.com
t: twitter.com/MackansFilm

Bloggare
Jojjenito

En mjukvaruutvecklande filmnörd som uppskattar Parliament-Funkadelic, Stephen Kings böcker men inte Stephen Kings manus. I filmväg gillar han det mesta, nästan alltid science fiction, brittiska kostymdramer och martial arts-rullar, men nästan aldrig mockumentärer.

w: jojjenito.wordpress.com
t: twitter.com/Jojjenito

Livsnjutare
Surskägget

Glömt fler filmer än de flesta vanliga dödliga sett bara för att han ser för mycket film. Gillar att surfa runt i bloggarkiven och upptäcka: “Jaha, har jag sett den filmen?” när han ser en recension som han skrivit. Älskar sin Hollywoodfilm och hatar allt som är “pretto”, “konstnärligt” eller “artistiskt”. Älskar Ben Affleck och hatar Guillermo del Toro. 80-talet bjöd på de bästa, mesta, flesta, tuffaste, roligaste, ballaste och coolaste filmerna. Supersvag för highschoolfilmer, pruttkomedier och action. Har inte badat i öppet vatten sedan han såg Hajen som liten 10-åring (fast såg Hajen tre gånger på raken den dagen).

w: film4fucksake.blogspot.se/

Bloggare
Vrångmannen

Den ena halvan av bloggen Film4fucksake. Tycker att psykopater alltid är sjukt underhållande på film, oavsett genre. Ogillar musikaler. Skräck och pruttkomedier går alltid hem, om det finns en gnutta talang bakom verken. Minns movieboxen med en tår i ögonvrån.

w: film4fucksake.blogspot.se

Bloggare
David

David har film i blodet och driver FilmMedia. Han gillar att skriva om alt möjligt, variera innehållet i bloggen och försöker att aldrig vara förutsägbar. Men som kinesisktalande Asien-tok ligger hjärtat ändå ofta närmast Östasiatisk film.

w: filmmedia.se
t: twitter.com/RothLindberg

Bloggare
Carl

Älskar asiatisk film och att fika nästan lika mycket som han gillar att skriva om film.

w: harduintesettden.se
t: twitter.com/sandellcarl

Bloggare
Mattias

Filmparadiset, vilka är vi? Vi är ett par vänner som har ett stort intresse av film och allt runt omkring. Vi är också intresserad av elektronik både inom Hemmabio och HiFi och kommer sannerligen att informera er om allt detta!

w: http://www.filmparadiset.se
t: @filmparadiset

Bloggare
Tommy

Filmparadiset, vilka är vi? Vi är ett par vänner som har ett stort intresse av film och allt runt omkring. Vi är också intresserad av elektronik både inom Hemmabio och HiFi och kommer sannerligen att informera er om allt detta!

w: http://www.filmparadiset.se
t: @filmparadiset

Bloggare
Fiffi

Fiffis favoriter är Sylvester Stallone, läskiga-djur-under-vatten och alla filmer som börjar med MARVEL-loggan. Robotar går också bra. Och skräck.

w: http://www.fiffisfilmtajm.se
t: twitter.com/fiffi

Bloggare
Jessica

Jessica har en spretig filmssmak och gillar allt från mumliga pratfilmer till jätterobotar som slåss. Men i själ och hjärta är jag en sf-fan.

w: thevelvetcafe.wordpress.com
t: twitter.com/thevelvetcafe

Bloggare
Henke

Henrik driver Fripps Filmrevyer. Bloggen handlar mest om film men även revyer på tv-serier, musik, böcker och konserter hittar in på bloggen ibland.
Vid sidan av ny och gammal film blir det listor i massor samt ett och annat filmbloggarprojekt som genomgången av alla James Bond-filmer, Harry Potter-serien etc.
Favoritfilmer; Alien, Rio Bravo, Almost famous, The Player…
Favoritserier: Firefly West Wing, Friday Night Lights…

w: fripp21.blogspot.se
t: twitter.com/HenrikTronstad

Bloggare
Sofia

När Sofia själv får välja kan det bli nästan vad som helst, bara det rör på sig. Ledstjärnan brukar emellertid bli innehåll över form, Sofia är totalsucker för en bra historia.

w: bilderord.wordpress.com/
t: twitter.com/Bilderochord

Bloggare
Johan Benjaminsson

Johan är podcast-nörden, det enda han gör om dagarna är att lyssna på olika podcasts. Han har en stor man-crush på Kevin Smith, så fort Johan hör något om Kevin Smith så rycker det till lite i byxan.

w: harduintesettden.se
t: twitter.com/sandellcarl

Poddare
Markus Gustafsson

Markus är animationsnörden, Markus har inte mentalt blivet äldre än 10 år så han ser helst på 3D-animerad film, det finns inget som gör honom lyckligare än att få se en ny film från Pixar.

w: harduintesettden.se
t: twitter.com/ninjalars

Poddare
Erik Wadman

Erik är skräcknörden. Han kan inte få nog av dåliga skräckfilmer. Om man går hem till Erik så kommer man nästan bara att se skräckfilmer i bokhyllan, vilket förbryllar dem som känner honom eftersom Erik måste vara den absolut mest lättskrämda människan som någonsin levt.

w: harduintesettden.se
t: twitter.com/eriwad